Domáce žemle
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
70
ml
olivový olej
1
KL
soľ
1
KL
kryštálový cukor
3
dl
vlažná voda
20
g
droždie
1
ks
vajce
postup
1.
Z vlažnej vody, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do misy dáme preosiatu múku, soľ, olej a vykysnutý kvások. Dobre vymiesime cesto a necháme ho vykysnúť 1 hod.
2.
Pomocou väčšieho pohára vykrojíme žemle a ukladáme ich na plech - na papier na pečenie. Žemle nakrojíme do kríža, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme - ja som dávala mak, sezamové semienka a rascu.
3.
Na plechu ich necháme podkysnúť ešte 20 minút. Žemle dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 20 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
hviezdickaZ
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.