Pridať recept

Lasagne (pastitcio)

ingrediencie

60 ml
olej
1 ks
cibuľa
1 kg
mleté hovädzie mäso
2 PL
paradajkový pretlak
400 g
konzervované paradajky
1 pohár
voda
2 PL
oregano
1 PL
cukor
1 PL
worčestrová omáčka
1 ks
škorica celá
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
400 g
cestoviny penne
2 ks
vajce
1/2 hrnček
syr romano

Bešamelová omáčka

125 g
maslo
3 PL
múka
1 liter
mlieko
250 g
syr romano
4 ks
žĺtok

postup

1.
Zohrejeme olej a opražíme v ňom nakrájanú cibuľu asi 5 minút. Pridáme mäso, 10 minút ho opekáme a vareškou premiešavame, aby sa mäso pekne rozpadlo. Do panvice vložíme paradajkový pretlak, konzervované paradajky, vodu, oregano, cukor, worcesterskú omáčku a tyčinku škorice. Necháme zovrieť a na miernom ohni povaríme ďalších 45 minút (kým omáčka nenadobudne požadovanú hustotu).
 
2.
Pridáme syr a 4 žĺtka, dôkladne premiešame a ochutíme soľou a čiernym korením. Vo veľkej ohňovzdornej mise zmiešame cestoviny s mäsom a s dvoma rozšľahanými vajíčkami. Polejeme bešamelovou omáčkou, bohato posypeme syrom a dáme do rúry (kým syr na povrchu nezružovie a pastitcio nestuhne). Podávať môžeme teplé aj studené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať