Indická pochúťka - zemiaky s karfiolom
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
2
ks
zemiak
1
ks
červená cibuľa
1/2
KL
zázvor a cesnak
trochu
olej
1/3
KL
kurkuma
1/2
KL
čili korenie
1/2
KL
koriander
1/3
KL
rímska rasca
1/2
KL
gram masala
200
ml
voda
podľa chuti
soľ
1
hrsť
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Vo woku rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď je sklenená, pridáme čerstvo nastrúhaný zázvor a prelisovaný cesnak.
2.
Primiešame olúpané zemiaky nakrájané na kocky a rozobratý karfiol na ružičky. Prilejeme trošku vody a zmes dusíme na miernom ohni cca 10 minút. Vodu prilievame po troške, výsledné jedlo totižto nemá mať šťavu.
3.
Asi po 10 minútach pridáme všetky koreniny, zmes premiešame a dusíme domäkka. Ak je potrebné, opäť primiešame trošku vody.
4.
Keď je zelenina mäkká, posypeme ju vňaťou a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.