FOTORECEPT: Tekvicovo-horčicová omáčka
3
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
tekvica hokkaido
1
KL
horčicové semienko
2
KL
olej
1
ks
cibuľa
1
PL
zázvor
1
KL
soľ
250
ml
voda
200
ml
rastlinná šľahačka
1
PL
ocot
1
ks
paprička čili
postup
1.
Tekvicu hokkaido umyjeme a vnútro/ dužinu s jadierkami dáme do hrnca. Jemne osolíme a zalejeme cca 250 ml vody. Varíme na jemnom ohni 15 minút. Zvyšok tekvice narežeme.
2.
Na oleji speníme rozdrvené horčičné semienka.
3.
Pridáme nastrúhaný zázvor, nasekanú cibuľu a čili.
4.
Pridáme nakrájanú tekvicu na drobno a restujeme 10 minút-
5.
Potom podlejeme tekvicu vývarom z dužiny a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia.
7.
Prilejeme zohriatu rastlinnú šľahačku a varíme ešte 5 minút. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.