Rebarborový koláč s tvarohom
10
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
600
g
hladká múka
250
g
Hera
200
g
práškový cukor
2
ks
vaječný žĺtok
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
250
ml
mlieko
Plnka:
500
g
jemný tvaroh
2
ks
vajce
1
balíček
vanilkový cukor
10
g
mletá škorica
150
g
práškový cukor
1
KL
citrónová kôra
500
g
rebarbora
postup
1.
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme na kuchynskej doske hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na veľkosť plechu. Plech si vymastíme maslom, vysypeme múkou a vyložíme ho cestom.
2.
V miske zmiešame tvaroh, vanilkový a práškový cukor, žĺtky, citrónovú kôru a tuhý sneh z bielkov. Túto tvarohovú zmes navrstvíme na cesto.
3.
Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy. Zmiešame ju s cukrom, škoricou a rozložíme na tvarohovú plnku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 30 minút do zlatista.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.