Jahodový sorbet
4
porcie
21
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
jahody
150
g
trstinový cukor
150
ml
voda
200
ml
citrónová sóda
1
ks
citrón
5
lístky
mäta
postup
1.
Vodu s cukrom varíme cca 6 minút, aby nám vznikol cukrový sirup. Necháme ho úplne vychladnúť a medzitým očistíme jahody. Jahody hodíme do mixéra, pridáme citrónovú kôru a šťavu, mätu, sirup a citrónovú sódu.
2.
Všetko rozmixujeme a pyré vložíme do misky, ktorú obalíme potravinárskou fóliou. Sorbet po 4 hodinách premiešame vidličkou a necháme opäť zamraziť.
3.
Pred podávaním necháme sorbet trochu rozmrznúť, aby sa lepšie naberal.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.