Jahody zapečené s tvarohovým krémom
2
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
čerstvé jahody
250
g
tvaroh
2
ks
vaječný žĺtok
50
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
125
ml
smotana na šľahanie
trochu
mandľové lupienky
postup
1.
Jahody očistíme a rozkrojíme napoly. Tvaroh vymiešame so žĺtkami, práškovým a vanilkovým cukrom. Opatrne vmiešame tuhú šľahačku a krém máme hotový.
2.
2/3 jahôd rozložíme na dno zapekacej misky. Zakryjeme ich tvarohovým krémom a na vrch uložíme zvyšné jahody. Vrch posypeme mandľovými lupienkami a dezert vložíme na 20 minút do vyhriatej rúry piecť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.