FOTORECEPT: Domáce lístkové cesto
ingrediencie
Vodové cesto
Tukové cesto
postup
Lístkové cesto, ktoré vzniká prekladaním dvoch ciest - vodového a tukového...
Všetky suroviny na vodové cesto zmiesime dohromady.
Vodové cesto rozvaľkáme naňho rozotrieme tukovú kocku.
Tukovu kocku zabalime do vodového cesta tak, že prekladáme cesto najskôr hornú časť preložíme do stredu a spodnú časť na to.
Potom preložíme boky, pravú čast cesta preložíme smerom doľava a ľavú časť cesta preložíme doprava.
Cesto mierne pomúčime a prikryjeme misou, necháme odležať na chladnom mieste prikryte 20 min. Po 20 min. cesto opäť rozvaľkáme a opakujeme postup prekladania. Necháme odležať zase 20 min. Po odležaní môžeme cesto použiť na pečenie rôznych múčnikov. Alebo si cesto odložíme do chladničky alebo mrazničky a vyberieme kedykoľvek potrebujeme.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.