Svieža papriková nátierka
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
červená paprika
250
g
baklažán
250
g
cibuľa
125
ml
ocot
125
ml
olej
30
g
kryštálový cukor
podľa chuti
soľ
postup
1.
Papriky umyjeme, osušíme a zbavíme jadrovníkov. Cibuľu očistíme, baklažán olúpeme a pokrájame na menšie kúsky. Všetko spolu s paprikou pomelieme na mäsovom mlynčeku.
2.
Do zeleninovej zmesi pridáme ocot, olej, cukor a soľ. Na miernom ohni zmes dusíme cca 30 minút, kým nebude hustá.
3.
Nátierku môžeme spotrebovať ihneď alebo si ju môžeme zavariť na horšie časy. Sterilizujeme pri teplote 85°C cca 10 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.