FOTORECEPT: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
3
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčové karé bez kosti
soľ
čierne mleté korenie
1
PL
bravčová masť
3
strúčiky
cesnaku
2
ks
cibuľa
Marináda
1
stonka
rozmarín
2
PL
francúzska horčica
2
PL
plnotučná horčica
3
PL
olivový olej
1
KL
soľ
postup
1.
Bravčové mäso nakrájame na 1 cm plátky alebo ho kúpime už nakrájané.
2.
Cibule a cesnak vložíme do mixéra a posekáme nadrobno. Alebo nožíkom nakrájame na malé kocky.
3.
Na masti osmažíme cibuľu s cesnakom asi 5 minút.
4.
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame (rozmarín nasekáme nadrobno) a osolené a okorenené mäso čiernym mletým korením obalíme v marináde.
5.
Naložené mäso osmažíme zprudka z oboch strán (cibuľu v hrnci zhrnieme na jednu stranu). Potom ho zalejeme asi 4 dl vody. Mäso môžeme variť v tlakovom hrnci 45 minút, alebo na miernom plameni prikryté pokrievkou asi 1,5 hod.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.