FOTORECEPT: Čokoládové perníky plnené marcipánom
50
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
sóda bikarbóna
1/2
KL
klinčeky
1/2
KL
aníz mletý
1
PL
zázvor
1
PL
škoricový cukor
1/2
šálka
med
180
g
krupicový cukor
140
g
maslo
1
ks
vajce
200
g
mleté mandle
200
g
krupicový cukor
1
ks
vaječný bielok
1
PL
citrónová kôra
postup
1.
Hladku muku zmiesame s praskom do peciva a sodou bikarbonou. V miske nad parou rozpustime med, maslo a cukor. Musime dat pozor aby to nebolo horuce, iba teple. Do rozpusteneho masla s medom a cukrom pridame vsetky koreniny, muku, vajce a vypracujeme z toho hladke cesto. Z mandli, cukru, bielka a nastruhanej citronovej kory urobime marcipan. Medovnikove cesto a marcipan osobitne rozvalkame, najlepsie medzi dvoma papierami na hrubku asi 2 mm. Z medovnikoveho cesta povykrajujeme srdiecka. Z marcipanu vykrojime tiez srdiecka ale trochu mensie ako pernikove. Marcipanove srdiecka dame na pernikove srdiecka, boky potrieme vodou a na vrch polozime medovnikove srdiecko. Boky zatlacime a srdiecka ulozime na plech.
2.
Pecieme vo vyhriatej rure 180C 20 minut. Upecene plnene srdiecka vylozime na mriezku a nechame vychladnut. Srdiecka mozeme lubovolne ozdobit.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.