Medové žerbó rezy
12
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
margarín
400
g
múka
150
g
cukor
1
ks
vajce
1
KL
sóda bikarbóna
4
PL
mlieko
600
g
med
Plnka
200
g
margarín
200
g
cukor
1
ks
citrónová kôra
300
ml
mlieko
600
g
krupica
150
g
marhuľový lekvár
postup
1.
Margarín, celé vajíčko, cukor, mlieko a med nad parou zvaríme. Keď masa vychladne, pridáme múku, sódu bikarbónu a spracujeme na hladké cesto. Rozdelíme ho na štyri bochníky a necháme odstáť aspoň 30 minút. Po jednom si vyvaľkáme na veľkosť plechu a v papierom vyloženom pekáči, alebo na jeho spodnej strane pečieme každý plát v predhriatej rúre pri teplote 180°C asi 8-10 minút.
2.
Na prípravu plnky dáme zovrieť mlieko, vsypeme krupicu a na miernom ohni, sústavne miešajúc, uvaríme hustú kašu. Margarín dobre vymiešame s cukrom, ochutíme strúhanou kôrou z citróna a pridáme k vychladnutej krupicovej kaši. Krém dobre vymiešame.
3.
Pláty po jednom najskôr natrieme marhuľovým lekvárom, naň dáme krém a poukladáme ich na seba. Vrch posypeme práškovým cukrom a po niekoľkých hodinách podávame.
TIP : Na vrch môžme roztopiť čokoládovú polevu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.