Pohánkové pirohy
2
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
50
g
pohánková múka
200
g
hrubá múka
70
g
bryndza
1
ks
vajce
100
g
zemiaky
50
g
maslo
soľ
oškvarky
kyslá pochúťková smotana
cibuľa
postup
1.
Z múky, vajec a pridaním vody si pripravíme cesto. Cesto si rozvaľkáme a narežeme na štvorce. Podľa toho či chcete väčšie alebo menšie pirohy ja som dala cca 5 x 5 cm.
2.
PLNKA: Uvaríme si zemiaky a popučené zmiešame s bryndzou a kôpky plnky dáme na štvorce cesta. Zlepením okrajov cesta tvarujeme pirohy (na vykrajovanie pirohov existuje aj umelohmotná pomôcka - pirohy vyzerajú potom ako kupované).
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.