Tvarohové rezy s ovocnou želatínou
12
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
3
ks
vajce
80
g
práškový cukor
75
g
polohrubá múka
60
g
mleté mandle
Plnka:
500
g
jemný tvaroh
250
ml
smotana na šľahanie
4
želatína
2
PL
práškový cukor
Želatína:
12
želatína
600
ml
voda
150
ml
šťava z červeného ovocia
200
g
jahody, maliny
2
PL
práškový cukor
postup
1.
Múku zmiešame s mandľami, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po lyžiciach doň pridávame práškový cukor. Postupne po jednom primiešame žĺtky. Plech vymastíme maslom, vysypeme hrubou múkou a naplníme cestom. Vložíme ho do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
2.
Želatínu namočíme do 100 ml vlažnej vody, potom ju za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tvaroh vyšľaháme s cukrom, smotanu vyšľaháme a do rozpustenej želatíny postupne primiešame tvaroh aj šľahačku. Zmes necháme trochu stuhnúť a natrieme ju na vychladnutý korpus. Koláč vložíme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
3.
Želatínu necháme napučať vo vode zmiešanej so šťavou, potom ju rozpustíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli. Na tvaroh uložíme červené ovocie. Želatínu necháme trochu vychladnúť a keď začne hustnúť, nalejeme ju na ovocie. Koláč vložíme tento raz na celú noc stuhnúť do chladničky.
4.
Pred podávaním ho nakrájame na úhľadné rezy.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.