Malinový brownie-cheesecake
10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Brownies:
200
g
kvalitná horká čokoláda
200
g
zmäknuté maslo
150
g
práškový cukor
3
ks
vajce
110
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
Cheesecake:
400
g
mäkký tvaroh
400
g
krémový syr
130
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
4
ks
vajce
Na ozdobu:
250
g
maliny
2
PL
krupicový cukor
postup
1.
Tortovú formu s priemerom cca 28 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a po jednom vmiešame vajíčka. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec čokoládu. Cesto nalejeme do formy a rovnomerne ho rozotrieme.
2.
Tvaroh vyšľaháme so syrom a cukrami. Primiešame vajíčka a máme hotovú plnku. Rozotrieme ju na čokoládový brownies. Do vyhriatej rúry vložíme hlboký plech s vriacou vodou na spodok. Na strednú priečku vložíme formu a koláč pečieme pri teplote 170°C cca 40 minút.
3.
Po upečení ho necháme vychladnúť v rúre a potom ho vložíme na noc stuhnúť do chladničky. Pred podávaním v malom hrnci zohrejeme maliny s cukrom a touto ovocnou omáčkou prelejeme koláč na tanierikoch.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.