Fougasse s bylinkami
320
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Kvások:
36
g
aktívny pšeničný kvások
180
g
pšeničná chlebová múka
225
g
vlažná voda
Cesto:
600
g
pšeničná chlebová múka
120
g
pšeničná celozrnná múka
175
ml
olivový olej
200
ml
voda
15
g
soľ
1
PL
čerstvý rozmarín
1
PL
čerstvý tymián
postup
1.
Recept na aktívny pšeničný kvások nájdete v receptoch. Potom všetky suroviny na kvások zmiešame v miske, prikryjeme ju fóliou a uložíme na 14 hodín na teplé miesto. Kvások počas tejto doby zväčší svoj objem a začne bublať.
2.
Múku preosejeme do misy, pridáme soľ, olivový olej, kvások a časť vody. Zvyšnú vodu zapracovávame do cesta postupne behom miesenia. Cesto by malo byť elastické a úplne na konci doň vmiešame nasekané bylinky. Vložíme ho do misky vymastenej olejom, prikryjeme a necháme kysnúť 2,5 hodiny. Behom kysnutia cesto dvakrát premiesime.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, vytvoríme z nich bochníky, uložíme ich spojom dolu na pomúčenú dosku. Prikryjeme ich utierkou a necháme 20 minút odstáť. Z každého bochníka vytvoríme kruh alebo trojuholník vysoký cca 1 cm, prikryjeme ho fóliou a necháme hodinu odležať.
4.
Pred pečením nahrejeme nielen rúru, ale aj kameň na teplotu 240°C. Tesne pred pečením zložíme fóliu z cesta, narežeme v ňom niekoľko otvorov a prstami ich zväčšíme. Uložíme ich na kameň posypaný múkou a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút. Na začiatku pečenia nastriekame pomocou rozprašovača do rúry trochu vody.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.