Focaccia s rozmarínom
ingrediencie
Kvások:
Cesto:
postup
Recept na aktívny pšeničný kvások nájdete tu. Potom všetky suroviny na kvások zmiešame v miske, prikryjeme ju fóliou a uložíme na 14 hodín na teplé miesto. Kvások počas tejto doby zväčší svoj objem a začne bublať.
V miske zmiešame múku, kvások, vodu a soľ. Cesto chvíľu miesime, malo by byť riedke a lepkavé. Vložíme ho do misky vymastenej olivovým olejom, prikryjeme ho utierkou a necháme 2 hodiny kysnúť. Pričom každých 30 minút cesto preložíme napoly.
Medzitým si natrháme rozmarín a zmiešame ho s lyžicou olivového oleja. Hrubší plech cca o rozmerom 35 x 24 cm vymastíme olivovým olejom. Cesto rozprestrieme po celej jeho ploche a rukami do cesta urobíme dierky. Potrieme ho rozmarínovým olejom a necháme kysnúť 2 hodiny.
Potom focacciu pečieme v rúre vyhriatej na 230°C cca 30 minút do zlatista.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.