Čerešňová marmeláda
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
liter
čerešne
250
g
krupicový cukor
postup
1.
Čerešne umyjeme, zbavíme stopiek a kôstok. Vložíme ich do hrnca a na miernom ohni varíme domäkka.
2.
Potom ich prepasírujeme cez jemné sitko, šťavu zmiešame s cukrom a privedieme k varu. Varíme, dokým nebude marmeláda hustá. Kvapneme trošku na tanierik a ak sa za pár minút zmení na hustú marmeládu, odstavíme ju. Ak nie, varíme ešte chvíľku.
3.
Ešte horúcu ju plníme do sklenených pohárov. Poriadne ich uzavrieme a v pare sterilizujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.