Americké bagels
12
porcií
145
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
450
g
hladká múka
300
ml
teplá voda
2
KL
soľ
2
PL
kukuričný sirup
1
balíček
sušené droždie
trochu
ľadová voda
trochu
sezam na posypanie
postup
1.
Sušené droždie rozpustíme v hrnčeku teplej vody, pridáme ho do misy spolu so zvyškom vody, vmiešame kukuričný sirup a postupne vmiešame múku zmiešanú so soľou. Opatrne rukami vypracujeme kompaktné cesto. Vložíme ho do vymastenej misy, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť dokým nezdvojnásobí svoj objem.
2.
Medzitým si pripravíme väčší hrniec s vriacou vodou a lyžicou cukru. Keď cesto bude vykysnuté, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a rozdelíme na cca 10-12 kúskov. Vytvarujeme z nich bochníky, ktorým urobíme dieru v strede. Opatrne ich potočíme na prste, aby sme zväčšili dieru.
3.
Bagely hádžeme do vriacej vody, varíme ich z každej strany minútu a potom ich vyberieme na utierku. Potrieme ich ľadovou vodou, posypeme sezamom, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200°C cca 20 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.