Jablkové rezy
20
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
cesto
200
g
polohrubá múka
200
g
kryštálový cukor
4
ks
vajcia
100
ml
voda
100
ml
olej
Krém
1000
g
jablká alebo jablkové pyré
2
ks
Zlatý klas
2
ks
šľahačka v prášku
1
ks
vanilkový cukor
400
ml
voda
postup
Svieži koláčik
1.
Ako prvé si vymiešame vajcia s vodou, pridáme kryštálový cukor, olej a múku. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť na 200 stupňov asi 10 minút. Jablká si očistíme a nakrájame na kocky, dáme do hrnca, posypeme vanilkovým cukrom, trošku kryštálovým cukrom, podľa toho aké sú jablká kyslé.
2.
Pridáme vodu a dáme variť a varíme až do kým nebudú jablká úplne rozvarené. Ďalej si pripravíme Zlatý klas ktorý potom pridáme k rozmixovaným jablkám. Dáme do menšieho hrnca 200ml vody, a v ďalších 200ml vody rozmiešame Zlatý klas a pridáme do hrnca s vodou a uvaríme hustú kašu za stáleho miešania. Keď ho máme necháme ho vychladnúť.
3.
Medzi tým si rozmixujeme jablká na kašu a primiešame Zlatý klas. Nalejeme na cesto a uhladíme. Dáme do chladničky aspoň na dve hodiny. Nakoniec si pripravíme šľahačku a dáme na koláčik.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.