Pridať recept

Dusené rebierka na grile

ingrediencie

1,8 kg
bravčové rebierko
soľ
korenie

Vývar

1,5 litre
tmavé pivo Velkopopovický Kozel Čierny
1,5 litre
hydinový vývar
10 g
morská soľ
4 PL
rastlinný olej
2 ks
cibuľa
6 strúčikov
cesnaku
20 ks
celé čierne korenie
10 g
celé nové korenie
1 ks
badián
3 ks
celá škorica
1 PL
mletý zázvor
5 ks
sušené červené čili papričky

postup

1.
Studené rebrá podľa potreby a chuti osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Grilujeme po oboch stranách až kým nezískajú hnedú chrumkavú kôrku, asi 2 až 3 minúty.
 
2.
Postup na vývar: Očistené rebrá osolíme a okoreníme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej. Teplotu sporáka nastavíme na stredný výkon. Do rozpáleného oleja vložíme rebierka a dôkladne opečieme zo všetkých strán. Potom pridáme olúpané cibule prekrojené napoly, nové korenie, škoricu, badián, zázvor, čili papričky a nakoniec plochou stranou noža mierne roztlačíme strúčiky cesnaku. Krátko restujeme a zalejeme Kozlom. Privedieme do varu, zalejeme vývarom a hrniec zakryjeme pokrievkou. Vložíme do rúry a varíme, kým mäso nezmäkne, asi 1,5 hodiny podľa kvality mäsa. Teplotu rúry nastavíme tak, aby tekutina len mierne vrela, zhruba na 95°C. Potom rebrá vyberieme a necháme vychladnúť.
3.
Kozlov tip: Z vývaru z rebier môžete pripraviť omáčku. Zoberte z neho prebytočný tuk a prebytočnú tekutinu odvarte na požadovanú konzistenciu a slanosť omáčky. Dávajte pozor, aby ste omáčku neodvarili príliš, bude potom príliš slaná. Podávajte k rebrám.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kupujete gril?
Kupujete gril? Poradíme, ako správne vybrať
Grilovaniu prepadá čoraz viac Slovákov. To so sebou prináša aj širokú ponuku pomôcok na tento typ varenia,...
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Pivové cestíčko
Chutné pivové špeciality: Pivo sa hodí do guláša, kysnutého cesta, polievok i dezertov
Po náročnom dni vám veľmi dobre padne pohár dobre chladeného piva. Pri jeho popíjaní si premyslite, ako by ste...
Syr halloumi
Grilované syry – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto letnej pochúťke
Grilovačky už dávno nie sú iba o mäsových pochúťkach. Pravý gurmán si dopraje aj lahôdky v podobe grilovanej...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...