Pridať recept

Bravčová krkovička s rozmarínom

Bravčová krkovička s rozmarínom
Zdroj: VelkopopovickyKozel

ingrediencie

200 g
bravčová krkovička
1 KL
morská soľ
1 vetvička
rozmarín
kuchynský špagát

Marináda

125 ml
svetlé pivo Velkopopovický Kozel 10
125 ml
olivový olej
4 strúčiky
cesnaku
6 ks
celé čierne korenie
1 PL
dijonská horčica
1 PL
rozmarín
2 ks
bobkový list

postup

1.
Plát krkovičky položíme na kuchynskú doštičku, po obvode ho zviažeme potravinárskym špagátom a konce odstránime, aby na grile nezačali horieť. Pri neskoršom grilovaní nám bude mäso vďaka špagátu lepšie držať tvar.
 
2.
Zhruba po 12 hodinách mäso vyberieme z marinády, osušíme papierovým obrúskom, osolíme a dáme na rozpálený gril. Na plátok mäsa položíme vetvičky rozmarínu. Grilujeme z každej strany cca 6 minút podľa hrúbky mäsa.
3.
Zložíme z grilu a necháme mäso chvíľu oddýchnuť, aby nám po krájaní nevytiekla všetka šťava.
4.
Príprava marinády: Do misky dáme horčicu, prilejeme olej a metličkou obe suroviny premiešame. Cesnak pokrájame nadrobno a pridáme do misky spolu s mierne podrveným korením, posekaným rozmarínom a s bobkovým listom. Nakoniec zalejeme pivom, premiešame, do takto pripravenej marinády ponoríme krkovičku a necháme odpočívať najlepšie cez noc.
5.
Kozlov tip: Môžete podávať s grilovanou čili papričkou, ktorú očistíte od semienok a naplníte slaninkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pivo sa dá použiť mnohými spôsobmi: Neuveríte, s čím všetkým vám v domácnosti dokáže pomôcť
Pivo sa dá použiť mnohými spôsobmi: Neuveríte, s čím všetkým vám v domácnosti dokáže pomôcť
Pivo chutí nielen ako studený nápoj či na zapíjanie dobrého jedla, ale je aj osvedčeným všestranným...
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.
Pivové cestíčko
Chutné pivové špeciality: Pivo sa hodí do guláša, kysnutého cesta, polievok i dezertov
Po náročnom dni vám veľmi dobre padne pohár dobre chladeného piva. Pri jeho popíjaní si premyslite, ako by ste...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.