Broskyňový koláč s tvarohom
6
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
500
g
hladká múka
1
balíček
sušené droždie
50
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
vajce
180
ml
vlažné mlieko
80
g
rozpustené maslo
Plnka:
500
g
jemný tvaroh
1
balíček
Zlatý klas
150
g
kryštálový cukor
1
ks
broskyňový kompót
postup
1.
V miske zmiešame múku, droždie, kryštálový a vanilkový cukor. Pridáme vajíčko, mlieko, maslo a ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a prstom trošku roztiahneme.
2.
V miske zmiešame tvaroh so Zlatým klasom a dochutíme ho cukrom. Túto plnku navrstvíme lyžicou na cesto a na vrch uložíme broskyne. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200°C pečieme cca 15 minút do zlatista.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.