Pečeňová paštéta - Liver Paté
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
teľacia pečeň
200
g
masť
1
ks
cibuľa
1/2
KL
mleté čierne korenie
2
ks
vajce
5
ks
sardela
2/3
šálok
šľahačka
2
KL
soľ
1/4
KL
ďumbier
podľa chuti
mlieko
postup
1.
Pečeň umyjeme a namočíme do mlieka na niekoľko hodín. Potom vyberieme a 2 - 3 razy zomelieme spolu s masťou a sardelami.
2.
Pridáme žĺtky, postrúhanú cibuľu, mleté korenie a šľahačku. Rozotrieme a potom pridáme sneh. Formu vymastíme tukom a naplníme pečeňovou masou. Potom ju obalíme papierom mastným a celofánom, ktorý obviažeme.
3.
Vložíme na pekáč s horúcou vodou. Pečieme 1,5 hodiny. Necháme vychladnúť a na druhý deň vyklopíme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.