Kávový zákusok zo špaldovej múky
16
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
PL
špaldová hladká múka
2
PL
med
50
g
maslo
1
ks
vaječný žĺtok
Krém
250
g
Mascarpone
250
g
šľahačková smotana
4
KL
mletá zrnková káva
2,5
PL
med
Poleva
70
g
várová čokoláda
1
PL
maslo
postup
Pre milovníkov kávy :-)
1.
Suroviny na korpus zmiešame a vypracujeme tvarovateľné cesto, ktorým vystelieme okrúhlu formu s priemerom 21 cm. Cesto upečieme do zlatohneda 15 minút pri 180 stupňoch. Na vychladnutý korpus natrieme krém.
2.
Krém pripravíme vyšlahaním smotany na šlahanie, primiešaním mascarpone, medu a kávy. Dôkladne premiešame a natrieme na vychladnutý korpus.
3.
Na záver ozdobíme čokoládovou polevou. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom a vymiešame.
4.
Je dobré, ak zákusok necháme aspoň 4 hodiny stuhnúť v chladničke. Najlepšie je však upiecť večer a nechať v chlade celú noc.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.