Pridať recept

Tvarohové buchty s hrozienkami

8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

200 g
polohrubá múka
200 g
hladká múka
2 PL
olej
2 ks
vajce
250 ml
mlieko
20 g
droždie
1 štipka
soľ
1 PL
práškový cukor
1 hrsť
hrozienka

Tvaroh:

500 g
hrudkovitý tvaroh
100 g
práškový cukor
2 KL
citrónová kôra
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
V 100 ml vlažného mlieka rozpustíme droždie a kvások necháme vykysnúť. V miske zmiešame múku, zvyšné mlieko, olej, žĺtky, cukor, štipku soli a kvások. Nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov, hrozienka, prikryjeme ho a necháme vykysnúť.
 
2.
Tvaroh rozmiešame s citrónovou kôrou, práškovým a vanilkovým cukrom. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Z cesta vytvarujeme buchty, ktoré uložíme vedľa seba na vymastený plech. Potrieme ich tvarohovou plnkou, žĺtkom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180°C do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kysnuté cesto
Cesto ako pavučinka: Toto univerzálne kysnuté cesto s jogurtom je fantastické, zamilujete si ho!
Pri najbližšom pečení vyskúšajte tento recept fantastické kysnuté cesto. Krehké a extra nadýchané.
Toto je dôvod, prečo sú buchty od babičky vždy také krásne nadýchané a tak chutné! Do cesta pridajte túto
Buchty krásne nadýchané a mäkké ako vatička? Do cesta pridajte túto surovinu a urobte najlepšie buchty na svete, každý ju má doma!
Krásne nadýchané, vláčne a hodí sa na prípravu akýchkoľvek kysnutých koláčov, recept ukladajte.
Pečené buchty
Tradičné pečené buchty 3x inak
Tri rôzne cesty a cestá k dokonalému výsledku.
TOP
15 receptov na kysnuté koláče koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho
15 receptov na kysnuté koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho nebudete robiť inak, najlepšia rada od babičky
Čo dnes upiecť? Vyberte si z našej bohatej ponuky šťavnatých koláčov, ktoré sú pripravené z kysnutého cesta...
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.