FOTORECEPT: Babkina šošovicová polievka
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
šošovica
2
ks
zemiaky
1,75
litre
voda
40
g
bravčová masť
40
g
hladká múka
podľa chuti
soľ
trochu
majorán
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
strúčik
cesnaku
postup
2.
Prebratú a namočenú šošovicu dáme variť do 1,75 l vody
4.
Neskôr pridáme na kocky nakrájané zemiaky a strúčik cesnaku, osolíme a uvaríme do mäkka.
5.
Z masti a múky si pripravíme zápražku, zalejeme studenou vodou, pomiešame, aby neboli hrčky a zavaríme do polievky.
6.
Nakoniec pridáme čierne mleté korenie a trochu majoránu a ešte chvíľu povaríme. Podľa potreby ešte prisolíme. Na vylepšenie chuti môžeme pridať aj kúsok klobásky nakrájanej na kolieska. Nemusí byť.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
tana_s
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.