Výborný cheesecake BEZ VAJEC s ricottou
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
grahamových sušienok napr hobbit
5
PL
masla
250
g
syru Philadelphia
200
g
gréckeho jogurtu
200
g
ricotty
1
PL
vanilkového extraktu alebo vanilkový struk
1
hrnček
trstinového cukru
250
g
ľubovoľného ovocia na polevu
3
PL
škrobu
postup
Tento cheesecake je doposiaľ najlepší aký som robila! Tentokrát som ho skúsila bez vajec a krásne držal tvar.
1.
Syr Philadelphia necháme zmäknúť pri izbovej teplote (asi 30 minút). Zatiaľ si pripravíme korpus a to tak, že rozdrvíme grahamové keksy úplne nadrobno a zmiešame ich s roztopeným maslom. Vzniknuté cesto na korpus zatlačíme na spodok tortovej formy (priemer asi 25cm) a vložíme do chladničky, kým si pripravíme náplň.
2.
Zmäknutý syr v miske vyšľaháme s cukrom, vanilkovým extraktom a škrobom. Pridáme ricottu a jogurt a opäť poriadne vyšľaháme. Plnku vylejeme na pripravený korpus a cheesecake dáme piecť na 185 stupňov na 1 hodinu. Keď máte silnejšiu rúru, znížte teplotu na 175 alebo ešte menej.
3.
Cheesecake necháme vychladnúť a potom ho dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Pred podávaním ho môžeme poliať horúcim ovocím.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.