Ostrá kávová barbecue omáčka
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
čili paprička
1/2
ks
cibuľa
6
strúčikov
cesnaku
2
PL
kukuričný olej
1
hrnček
paradajkový pretlak
1
hrnček
silná čierna káva
1/4
hrnček
hnedý cukor
1
PL
soľ
1
KL
sušené oregáno
1
štipka
mletý klinček
1
štipka
mletá rasca
2
KL
jablčný ocot
postup
1.
Čili papričky opečieme na suchej panvici zo všetkých strán. Po 3 minútach ich vložíme do sklenenej misky a zalejeme vriacou vodou. Necháme ich tam odstáť približne 30 minút.
2.
Medzitým z cesnaku a cibule urobíme pyré v mixéri a zmes pridáme do hrnca. Pridáme čili papričky zbavené vody, paradajkový pretlak, kávu, cukor, soľ, oregano, klinček a rascu. Zmes privedieme k varu a poriadne premiešame.
3.
Potom teplotu znížime a omáčku varíme na miernom ohni približne 15 minút. Vmiešame ocot, podľa chuti ešte môžeme pridať soľ a omáčku necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.