Pivná omáčka na grilovanie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
hrnčeky
svetlé pivo
1/2
hrnček
čili omáčka
1/2
hrnček
hnedý cukor
2
PL
červený vínny ocot
1
PL
worčestrová omáčka
1
PL
med
1
strúčik
cesnaku
1
KL
soľ
postup
1.
Najskôr v hrnci zohrejeme pivo s prelisovaným cesnakom. Potom pridáme čili omáčku, hnedý cukor, vínny ocot, worčestrovú omáčku, med a soľ. Omáčku poriadne premiešame a privedieme k varu.
2.
Necháme ju na miernom ohni variť približne 20 minút, aby znížila svoj objem o polovicu. Omáčku už len necháme vychladnúť a používame ju pri grilovaní mäsa.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.