Pridať recept

Paradajkové cestoviny

ingrediencie

400 g
cestoviny penne
200 ml
lúpané paradajky
200 g
klobása
4 PL
syr Mascarpone
2 ks
červená paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode. Drvené paradajky zohrejeme v hrnci, primiešame nadrobno nakrájanú klobásu a varíme asi 10 minút
 
2.
Papriky rozpolíme, vyberieme jadierka aj biele žilky a dužinu pokrájame nadrobno. Mascarpone primiešame do omáčky. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
3.
Hotové cestoviny nezlejeme, ale rovno prenesieme pomocou deravej naberačky do omáčky. Omáčku s cestovinami premiešame a podávame horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...