Okrúhly chrumkavý chlieb
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Kvások:
1/2
hrnček
hladká múka
1
KL
sušené droždie
1
hrnček
voda
Cesto:
3
PL
voda
1
KL
cukor
1,5
KL
soľ
1/4
hrnček
hladká múka
postup
1.
Do pekárne nalejeme vodu, pridáme droždie a múku. Zvolíme program - Vymiesiť cesto, necháme ho miesiť približne 5 minút, potom cesto necháme kysnúť najlepšie cez noc prikryté utierkou.
2.
Do pekárne na druhý deň prilejeme vodu, pridáme cukor, soľ a múku. Opäť cesto premiesime a necháme vykysnúť na dvojnásobok svojho objemu.
3.
Vymiesené cesto z pekárne vyberieme na pomúčenú dosku, prikryjeme ho a necháme opäť vykysnúť. Rúru medzitým vyhrejeme na 200°C a chlieb rozrežeme nožíkom na povrchu. Preložíme ho na plech, vložíme do rúry a pečieme približne 30 minút
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.