Zelená roláda
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
mrazený špenát
3
ks
vajce
120
g
polohrubá múka
1
strúčik
cesnaku
1/4
ČL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1/2
KL
soľ
náplň
1
ks
vajce
1
ks
cibuľa
125
g
maslo
160
g
tavený syr
podľa chuti
soľ
trochu
kápia sterilizovaná
trochu
hydinová šunka
postup
1.
Špenát rozmrazíme a vmiešame doň 3 žĺtky a múku s kypriacim práškom, osolíme, prelisujeme cesnak a pridáme k špenátu. Z bielkov ušľaháme sneh a zapracujeme k špenátovej zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Upečieme na 180 °C asi 10-15 minút.
2.
Vajce uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo zmiešame s taveným syrom. Vajce, šunku, cibuľu a kapiu nakrájame nadrobno a pridáme k maslu. Všetko premiešame a podľa chuti osolíme.
3.
Upečené cesto necháme odpočinúť a ešte teplé zavinieme aj s papierom. V tomto zrolovanom stave ho necháme vychladnúť. Potom ho rozvinieme, papier stiahneme a cesto rovnomerne potrieme náplňou. Opäť zavinieme a vložíme do chladničky. Po stuhnutí krájame na plátky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.