Pridať recept

Hydinový jus - omáčka

ingrediencie

1 kg
kuracie krídla
80 g
mrkva
80 g
šalotka
100 g
zeler
150 g
paradajka
1 ks
cesnakové strúčiky
2 PL
olivový olej
10 ks
celé biele korenie
2 vetvičky
tymian
1 vetvička
rozmarín
1 PL
paradajkový pretlak
100 ml
biele suché víno
5 vetvičiek
petržlenová vňať
3/4 liter
hydinový vývar
podľa chuti
morská soľ

postup

1.
Krídla nasekáme. Všetku zeleninu nakrájame. Krídla opražíme na oleji v rúre pri teplote 250°C. Pekáč preložíme na sporák, pridáme korenie, bylinky, cesnak a zeleninu. Opražíme, pridáme paradajky a pretlak a podusíme.
 
2.
Podlejeme vínom, necháme vyvariť, zmes zas zalejeme tmavým vývarom a privedieme do varu. Pridáme petržlen a varíme asi 1 hodinu. Jus nakoniec prepasírujeme cez cedidlo, osolíme a polejeme mäso alebo dáme do pohárov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať