Pridať recept

Teľací jus - omáčka

ingrediencie

2 kg
teľacie kosti
500 g
teľací chvost
150 g
zeler
200 g
mrkva
100 g
šalotka
200 g
cibuľa
100 g
šampiňóny
4 PL
olivový olej
300 g
paradajka
3 ks
cesnakové strúčiky
2 ks
bobkový list
5 vetvičiek
tymian
80 g
paradajkový pretlak
1/4 liter
biele víno
3 litre
teľací vývar
10 vetvičiek
petržlenová vňať

postup

1.
Kosti a chvost nasekáme a opražíme na oleji v rúre pri teplote 200°C asi 30 minút. Zeleninu, šalotku, cibuľu, paradajky a šampiňóny nakrájame. Všetko pridáme ku kostiam, pridáme cesnak, bobkový list a tymián.
 
2.
Na sporáku zeleninu s kosťami opražíme. Potom pridáme pretlak a všetko pečieme v rúre 30 minút. Všetko podlejeme vínom a necháme zredukovať. Postupne prilievame vývar. Vývar necháme variť 4 hodiny. Obsah scedíme a pridáme nasekanú vňať. Ešte povaríme 10 minút a polejeme mäso.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať