Zeleninová omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
maslo
1
PL
hladká múka
500
ml
vývar
podľa chuti
soľ
2
ks
mrkva
1
ks
brokolica
2
ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
citrónová tráva
postup
1.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, za stáleho miešania ju zriedime studeným vývarom a povaríme asi 20 min.
2.
Zvlášť varíme v posolenej vode na pásiky pokrájanú mrkvu a na ružičky rozobratú brokolicu. Zeleninu pridáme do omáčky, prehrejeme a nakoniec zjemníme žĺtkami rozšľahanými v troške studeného vývaru.
3.
Zeleninovú omáčku ochutíme citrónovou šťavou, posolíme a podávame k varenému, pečenému alebo dusenému mäsu.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.