Fazuľová polievka s cesnakovými krutónmi, FOTORECEPT
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
fazuľa adzuki
500
ml
lúpané paradajky
2
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
PL
olej
3
litre
kurací vývar
2
KL
soľ
1
KL
majorán
1
PL
vegeta
1
KL
mleté čierne korenie
3
ks
zemiak
Krutóny
2
ks
staršia žemľa
3
strúčiky
cesnaku
2
PL
olej
postup
Výborná, sýta polievka s chrumkavými krutónmi.
1.
Fazuľu si dáme deň vopred namočiť do vlažnej vody.
2.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu s 2 strúčikmi nasekaného cesnaku.
3.
Po cca 10 minútach pridáme paradajky a zalejeme ich vývarom.
4.
Namočenú fazuľu zlejeme a dáme variť do novej vody, osobitne do menšieho hrnca. Varíme cca 30 minút, až bude fazuľa skoro mäkká. Dovaríme ju potom v polievke.
5.
Polievku ochutíme všetkým korením a necháme 15 minút variť. Potom k nej pridáme fazuľu, najemno nastrúhané surové zemiaky a varíme ďalších 15 minút.
6.
Žemle nakrájame na malé kocky a na oleji ich spolu s nastrúhanými strúčikmi cesnaku opekáme dochrumkava.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.