Zaváraná cvikla s chrenom
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
cvikla
2,5
litre
voda
1
balíček
kyselina citrónová
6
PL
chren
500
ml
voda
400
ml
vínny ocot
2
PL
umelé sladidlo
1
cl
soľ
3
ks
klinčeky
1/2
cl
mleté čierne korenie
1
cl
rasca
2
ks
cibuľa
1
balíček
pomôcky na konzervovanie
postup
1.
V 2,5 l vody rozpustíme kyselinu citrónovú, pridáme umytú cviklu a varíme asi 35 minút. Cviklu vyberieme, necháme vychladnúť, potom ju olúpeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme strúhaný chren a dôkladne premiešame. Zvyšnú vodu, vínny ocot, sladidlo, soľ, klinčeky, korenie, rascu a nadrobno nasekané cibule dáme do hrnca a 5 minút povaríme. Vmiešame pomôcku na konzervovanie. Nálev nalejeme na cviklu, premiešame, naplníme do pohárov a uzavrieme.
2.
Uzatvorené poháre dáme na plech, prilejeme vodu, aby boli poháre asi 3 cm ponorené, a sterilizujeme pri teplote 95 °C asi 40 až 50 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.