FOTORECEPT: Držkový perkelt
6
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2000
g
držky hovädzie
2
ks
paprika zelená
4
strúčiky
cesnaku
3
ks
biela cibuľa
voda na podlievanie
1
ks
paprika zelená štipľavá
bravčová masť alebo rastlinný olej
mletá sladká paprika
mleté čierne korenie
soľ soľčanka
majoránka
olúpané paradajky
postup
1.
Uvaríme si držky do mäkka.Ja som k nim pridal bobkový list a cibuľu.
2.
Nasekáme si cibuľu,paradajky a papriku.Ja som do jedla pridal aj zelenú štipľavú papriku.
3.
Cibuľui posmažíme do sklovita na masti,alebo rastlinnom oleji.Potom k nej pridáme nasekané paradajky a tiež aj zelenú papriku.Zmes krátko posmažíme a ďalej k nej prisypeme mletú sladkú papriku(štipľavú).Po pridaní mletej papriky dielo ihneď stiahneme z ohniska aby nám paprika nezhorela.
4.
K posmaženej zelenine potom pridáme uvarené držky a podlejeme ich vodou.No s vodou musíme opatrne,keďže varíme perkelt a nie polievku.Zmes držiek a zeleniny povaríme a potom dochutíme čiernym mletým korením,soľou,vegetou,cesnakom,majoránkou.Samozrejme môžete použiť aj korenie podľa vašej chuti.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.