Čučoriedkovo-jablkové muffiny
16
porcií
33
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Muffiny
3
hrnčeky
pšeničná múka
1
PL
mletá škorica
3,5
KL
kypriaci prášok do pečiva
1/8
KL
jedlá sóda
1
ks
jablko
1/2
hrnček
hnedý cukor
1/2
hrnček
biely jogurt
1/2
hrnček
jablkové pyré
1/4
hrnček
javorový sirup
2
ks
vajce
2
KL
vanilkový extrakt
1
hrnček
mandľové mlieko
1
hrnček
čučoriedky
Posýpka:
3
PL
kryštálový cukor
1
štipka
mletá škorica
3
PL
pšeničná múka
2
PL
maslo
postup
1.
Rúru predhrejeme na 220°C a formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami. Prípadne môžeme formu vymastiť maslom.
2.
V menšej miske zmiešame múku, škoricu, kypriaci prášok do pečiva, jedlú sódu a nadrobno nakrájané jablko. V druhej miske zmiešame cukor, jogurt, jablkové pyré (ak nemáme môžeme použiť olej), javorový sirup, vanilkový extrakt a mlieko.
3.
Postupne vmiešame sypkú zmes k mokrej a vymiešame hladké cesto, do ktorého nakoniec vmiešame čučoriedky. Z múky, cukru, škorice a studeného masla rukami vypracujeme mrveničku.
4.
Cestom naplníme košíčky, posypeme ich posýpkou, muffiny vložíme do rúry a pečieme približne 5 minút. Potom teplotu znížime na 190°C a pečieme ďalších 15 minút. Upečené muffiny necháme úplne vychladnúť a skladujeme ich vo vzduchotesnej nádobe.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.