Tradičné české šišky
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
polohrubá múka
6
ks
žĺtok
3
PL
cukor
30
g
droždie
1/4
liter
mlieko
60
g
maslo
2
PL
rum
podľa chuti
citrónová kôra, vanilka, soľ, tuk na vyprážanie
postup
Múku osolíme, pridáme kôru a vanilku. Vo vodnom kúpeli ušľaháme žĺtky s cukrom na penu. Z polovice mlieka, droždia, cukru pripravíme kvások. Žĺtkovú penu zamiešame s kváskom, pridáme maslo, rum a múku. Hneď ho rozvaľkáme a povykrajujeme šišky. Necháme ich vykysnúť. Keď kysnúť, tak ich niekoľkokrát obrátime. Vykysnuté vypražíme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.