Lahodný karamelový krém
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
liter
mlieko
4
ks
vaječný žĺtok
100
g
cukor
1
KL
škrobová múčka
1
KL
cukor práškový
150
g
jemný kryštálový cukor
postup
Cukor roztopíme v hrnci na bledohnedo. Do mlieka pridáme žĺtky, škrobovú múčku, cukor a ušľaháme do peny. Zamiešame roztopený cukor a zmes nalejeme do formičiek. Ale nie až po okraj. Vložíme do veľkého kastróla naplneného vodou. Voda má siahať do do polovice formičiek. Zakryjeme a v rúre necháme tuhnúť asi 3/4 hodiny. Voda sa nesmie variť. Studený vyklopíme a ozdobíme.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.