Ruské pirohy
4
porcie
85
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
350
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
1
KL
soľ
Plnka
500
g
uvarené zemiaky
150
g
tvaroh
1
ks
vajce
1
ks
cibuľa
50
g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
1.
Uvarené a vychladnuté zemiaky a tvaroh spracujeme do hmoty. Pridáme vajce a premiešame. Cibuľu olúpeme, nadrobno nasekáme, opečieme na masle, necháme vychladnúť a vmiešame do zmesi. Aby mala plnka výraznú chuť poriadne ju osolíme a okoreníme. Múku vysypeme na pracovnú dosku a urobíme v nej jamku. Do jamky rozbijeme vajce a zakryjeme ju. Potom postupne pridávame 1/2 pohára vlažnej vody a vypracujeme cesto.
2.
Hotové cesto rozdelíme na štyri časti. Tri diely odložíme a prikryjeme čistou utierkou. Z prvého vyváľame tenkú placku a pohárom alebo špeciálnou formičkou z nej vykrojíme kolieska. Na každé koliesko dáme lyžičku vopred pripravenej plnky, v polovici preložíme a okraje poriadne spojíme. Rovnakým spôsobom spracujeme všetko cesto. V hrnci privedieme 1,5 l osolenej vody k varu. Opatrne vkladáme pirohy a varíme (2-3 minúty), až kým nevyplávajú navrch. Pirohy podávame s opraženou slaninou, rozpusteným maslom alebo kyslou smotanou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.