Cupcake alá sladké medvedíky
12
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
85
g
Hera maslova prichuť
98
g
kryštálový cukor
2
ks
vajce
1
ČL
vanilkový extrakt
145
g
hladká múka
1
ČL
prášok do pečiva
štipiek
soľ
45
ml
plnotučné mlieko
100
g
čokoláda
100
g
Hera maslova prichuť
130
g
horká čokoláda
piškóty
biele lentilky
čokoládová poleva
vykrajovačka v tvare vajca
postup
1.
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Pripravíme si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyskladáme papierovými košíčkami. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíme si tým správny tvar cupcakov.
2.
Najprv zmiešame múku s kypriacim práškom na pečenie a štipkou soli, zmes preosejeme. V ďalšej mise vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť s cukrom do hladkej peny a postupne pridáme všetky vajcia, jedno po druhom. Nakoniec vmiešame vanilkový extrakt. Potom do hmoty postupne pridáme spojené sypké ingrediencie a mlieko, a všetko vyšľaháme do hladkého cesta.
3.
Košíčky plníme lyžicou do 2/3 ich obsahu. Pečieme cca 20 minút. Či sú cupcakes upečené zistíte pomocou špajle – pokiaľ sa po zapichnutí cesto na špajli nelepí, sú upečené. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
4.
Postup krém: V kastróliku rozpustite tuk Hera Maslová príchuť. Potom doňho pridajte nalámanú horkú čokoládu a nechajte ju rozpustiť, miešajte, pokiaľ sa obidve ingrediencie nespoja, potom nechajte vychladnúť do tuhšieho krému. Týmto krémom potrite vychladnuté cupcakes. Nechajte si bokom ale cca dve polievkové lyžice krému pre ďalšie zdobenie. Z pripravených piškót si vyrežte uši a nos. Najprv do krému prilepte biele lentilky ako oči, potom piškótové uši a nos. Ty dozdobte zvyškom krému.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Hera
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.