Milánske rizoto
2
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
ryža arborio alebo carnaroli
1
ks
šalotka
1
g
šafrán
100
ml
biele víno
1
liter
kurací vývar
2
PL
maslo
2
PL
parmezán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
V širšom kastróle si rozpálime lyžicu masla a opražíme na nej nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nepremytú ryžu a minútu ju restujeme. Prilejeme biele víno a necháme ho úplne vyvariť. Teraz pridáme šafrán a farba ryže by sa z bielej mala zmeniť na žltú.
2.
Postupne k ryži vždy prilejeme naberačku horúceho vývaru, keď ho ryža absorbuje prilejeme ďalšiu naberačku. Varíme ju na miernom ohni približne 18 minút, dochutíme ju soľou, mletým čiernym korením a odstavíme z ohňa.
3.
Do ryže vmiešame najemno nastrúhaný parmezán, lyžicu masla a rizoto necháme aspoň 2 minúty odpočívať. Malo by mať krémovú konzistenciu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.