Varená údená roláda z pliecka
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčové pliecko
Soliaca zmes
2
g
sanitra
2
g
cukor
70
g
soľ
postup
1.
Pri príprave rolády z pliecka vyberieme okrem lopatky aj ramennú kosť. Solíme nasucho soliacou zmesou, v ktorej necháme pliecko v nádobe 14 dní.
2.
Po nasolení pliecko máčame v čistej vode a sformujem ho tak, že zhrnieme protiľahlé konce vykostenej časti k sebe. Konce sa majú opierať o seba celá roláda tak dostane formu vretena. Potom ju silne zviažeme špagátom, ktorý ukladáme asi 2 cm jeden rad od druhého.
3.
Údime hustým dymom pri teplote 40 až 50 stupňov 6 hod. Vyúdenú roládu varíme 1 až 2 hod. vo vode, ktorá nemá viac ako 90 stupňov. Takto pripravená roláda sa môže uskladňovať 15 dní.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.