Pridať recept

Roláda s kresleným vzorom

6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto na ozdobu:

1 ks
vaječný bielok
20 g
kakao
20 g
polohrubá múka
30 g
krupicový cukor
30 g
maslo

Piškótové cesto:

4 ks
vajce
120 g
polohrubá múka
120 g
krupicový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 štipka
soľ

Krém:

500 g
mäkký tvaroh
250 ml
smotana na šľahanie
4 PL
krupicový cukor
1 balíček
prášková želatína
150 g
mliečna čokoláda
5 PL
marhuľový džem

postup

1.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Tvaroh vyšľaháme s cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu a za stáleho miešania primiešame už vychladnutú rozpustenú čokoládu a želatínu. Vymiešame hladký krém, ktorý vložíme stuhnúť do chladničky.
 
2.
Teraz si pripravíme cesto, ktorým budeme robiť na povrchu ozdoby. Rozpustené maslo zmiešame s cukrom, vaječným bielkom, múkou a kakaom. Všetko spolu premiešame, zmes naplníme do igelitového vrecka a vložíme do chladničky.
3.
Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou naplneného sáčku urobíme na papier rôzne vzory. Môžu to byť iba rôzne vlnovky, kto je zdatnejší v kreslení, môže nakresliť rôzne obrazce. Plech vložíme do mrazničky, aby obrazec stuhol.
4.
Medzitým si pripravíme piškótové cesto. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme múku a štipku soli. Vymiešame hladké cesto ak by bolo moc tuhé primiešame trošku vlažnej vody.
5.
Z mrazničky vyberieme plech so zamrznutým obrazcom a zalejeme ho piškótovým cestom. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170°C približne 15 minút.
6.
Upečený piškótový plát vyberieme z rúry, preklopíme na vlhkú utierku a odstránime z neho papier na pečenie. Plát opäť preklopíme, potrieme džemom, tvarohovým krémom a zvinieme. Hotovú roládu vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Jablková štrúdľa
Najlepšie recepty na voňavé mäkké záviny a štrúdle: Takto vám NIKDY nepraskne a plnka nevytečie, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť ale zákusky vás už omrzeli? Upečte si voňavý závin či štrúdľu!...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...