Sterilizovaná cvikla
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
cvikla
trochu
rasca
trochu
fenikel
trochu
aníz
trochu
celé čierne korenie
trochu
klinčeky
trochu
chren
nálev
3
litre
voda
1
liter
ocot
40
g
soľ
35
g
cukor
postup
1.
Dôkladne umytú cviklu varíme až do zmäknutia, potom ju olúpeme a pokrájame na 0,5 až 1 cm hrubé kolieska.
2.
Potom cviklu ukladáme do fliaš a súčasne pridáme trochu rasce, feniklu, anízu, podľa chuti pridáme čierne korenie a klinčeky a hlavne chren pokrájaný na kolieska alebo jemne postrúhaný.
3.
Pripravíme 2% octový nálev (na 3 l vody pridáme 1 l 8% octu), do ktorého dáme 40 g soli a 35 g cukru (na 1 l nálevu). Litrové fľaše sterilizujeme 25 min. pri teplote 90 stupňov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.