Mrazená jahodová šťava
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jahody
1
kg
kryštálový cukor
1/4
kg
cukor
3/4
KL
kyselina citrónová
postup
1.
Úplne zrelé jahody, ktoré môžu byť aj mierne pomiagané, prevrstvíme kryštálovým cukrom a zmes necháme stáť 3 až 4 dni v chladnej miestnosti. Na 1 kg jahôd použijeme 1 kg cukru.
2.
Uvoľnenú šťavu prefiltrujeme cez plátno a necháme ju sedimentovať. Potom ju zlejeme z kalov a pridáme do nej 1/4 kg cukru, asi 3/4 KL kyseliny citrónovej na 1 l jahodovej šťavy.
3.
Šťavu krátko povaríme, kým sa rozpustí cukor a necháme ju vychladnúť. Potom ju plníme do vreciek, v ktorých necháme dostatočnú vzduchovú medzeru a po uzavretí ich mrazíme.
4.
Tieto druhy mrazených jahôd môžno v domácnosti použiť do ovocných pohárov, do všetkých druhov múčnikov, zmrzlín, krémov, koktailov.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.