Panna cotta s ovocnou omáčkou
2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Panna cotta:
2
žleatína
150
ml
kokosové mlieko
1/2
téglik
smotana na šľahanie
1
PL
krupicový cukor
Omáčka:
1/2
ks
mango
1
ks
marakuja
1
PL
med
1/2
KL
kardamón
trochu
strúhaný kokos
postup
1.
Želatínu namočíme na cca 10 minút do studenej vody. Medzitým v hrnci zohrejeme kokosové mlieko, smotanu, cukor tesne pod bod varu. Pridáme vyžmýkanú želatínu, na miernom ohni ju rozpustíme a zmes nalejeme do formičiek. Necháme ju trochu vychladnúť a stuhnúť v chladničke.
2.
Na kocky nakrájané mango povaríme s troškou vody domäkka. Pridáme vydlabanú marakuju, med a všetko rozmixujeme. Nakoniec omáčku dochutíme kardamónom, chvíľu ju povaríme a podávame s vychladnutou panna cottou. Posypané kokosovými lupienkami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.